Hidak a szórványba - Pécs gyerekeknek nyári LIONS tábor

Erdélyi, vajdasági és pécsi gyermekek részvételével indult meg múlt héten a 30 fős forgatag, mely során a diákok Pécs természeti, történelmi és kulturális kincseivel ismerkedtek meg játékos módon.
 
A pécsiek számára alapvetően napközis, a határon túliak számára viszont bentlakásos táborként megvalósuló napok rengeteg érdekességet tartogattak a gyermekek számára. Pécs vallási és történelmi kultúrkincsek bebarangolásátólkezdve a mecseki kalandparkon át, egészen a pécsi állatkert és meseerdő felfedezéséig. A határon túli gyermekek számára külön életre szóló élményt jelentett a Fonyódi LIONS Club szemvillanás alatt érkező segítségével megvalósult 1 napos balatoni kirándulás is, amely a LIONS klubok összefogásának kivételes erejét is mintázza.
 
Az 1 hét az összetartozásról, egymás megismeréséről és megértéséről is szólt, melynek fénypontja az erdélyi és kárpátaljai gyermekek bemutatkozó estje volt, amely során a gyermekek egy megható műsor keretében mutattak be egy szeletet kulturális hagyományaikból és magyarságuk őrzésének mélységéből, mert a történelem ugyan elszakított, de a legfontosabbak közösek bennünk:
 
Magyarok vagyunk!
Magyarul beszélünk…
Magyarul hallgatunk…
Magyarul álmodunk…

Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
10300002-13416136-00014901

cím: 7625 Pécs,
Antal utca 13. 2.a.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba