Szűrővizsgálatot szervezett ismét a PELC

Ismét szűréssel egybekötött adományozó hétvégét szervezett a PELC immár összeszokott orvosi és aktív gárdája. Az Ifjúságért Egyesület Családok Átmeneti Otthona Intézményének, Major utcában található otthonában „szűrték le” az ott lakó gyermekeket és szüleiket.

A megfelelő óvintézkedések megtételét követően minden, a szűrésre jelentkező család kitöltötte a nyilatkozatot, melyet a hatályos rendelkezések értelmében minden egészségügyi intézménybe történő belépéskor szükséges használni. A szükséges eszközöket és védőfelszereléseket ebben az otthonban is a Pécsi Első Lions Club biztosította.

Az előző heti szűréshez hasonlóan a szemészeti vizsgálatot követően fogászati szűrések következtek, és azoknak a felnőtteknek, akik igényelték diabétesz szűrésre is volt lehetőségük. A 7 gyermek és 6 felnőtt ajándékba fogkefét, fogkrémet és egy-egy mosolygós zöldalmát is kapott, mivel a klubtagok az elmúlt héten sem tétlenkedtek, és ismételten nem üres kézzel mentek a szűrésre.

Az ünnepek közeledtével, meleg ruhákkal, játékokkal, tisztálkodási szerekkel és édességcsomagokkal kedveskedett a klub az otthon lakóinak, amit nagy-nagy örömmel válogattak és osztozkodtak rajta, hisz ez az ünnepi időszak az ajándékozásé, ennek örömét a klub képviselői is élvezhették látva az örömteli fogadtatást. Nem véletlen, hogy távozáskor a gyermekek, szüleik és az intézmény munkatársai is szeretettel búcsúztak és a mielőbbi viszontlátást sürgették.

We - Serve!
Az öröm közös, mert segíteni jó!

 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba