5. Pécsi Lions Est

A "Pécsi Lions Esték" sorozat 5. rendezvényén Baronek Jenő a Mecsek Egyesület Tiszteletbeli örökös elnöke közel háromórás előadással kápráztatta el a klubtagokat és meghívott vendégeit. Az 1891. április 30-án megalakult Mecsek Egyesület Örökös Tiszteletbeli Elnöke nem jött üres kézzel. Kedvenc tárgyait és a nyomdából frissen kikerült 2023. évi évkönyvet is magával hozta. Meglepetésként ajándékkal kedveskedett meghívóinak és a Zöld Gondolat Lovagrend lovagjává ütötte Hajdu Kata elnökasszonyt és klubunk alapitó tagját, többszörös volt elnökét dr. Farkas Zoltánt.

Nagy megtiszteltetés ez Klubunknak, egyúttal irányt is adhat eddigi munkánk mellett a természetvédelem, természettudatos élet felé.

A Mecsek Egyesület által alapított Zöld Gondolat Lovagrend célul tűzte ki 2000 tavaszán, hogy a személyes példamutatás nyilvános színterének megteremtésével alakítja a környezettudatos gondolkodást és magatartást. Ezt a gondolkodást élményein keresztül személyes varázsával hozta el klubunkba. Kedvet csinálva a természetjárás örömteli élményei gyűjtéséhez.

Baronek Jenő a Mecsek szerelmese és jó ismerője. Fantasztikus helytörténeti ismeretét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több könyvet írt a hegység érdekességeiről, és az Egyesület történetének dokumentumait gondozza, összeszedte több csokorba. Szerkeszti az egyesület évkönyveit 27 éve. A legújabbat dedikálva emlékül hozta, és amibe nyomdába kerülés előtt még klubunknak is szánt jó pár oldalt.

Dedikált könyve nem csupán emlékül, sok hasznos információval is szolgál.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
10300002-13416136-00014901

cím: 7625 Pécs,
Antal utca 13. 2.a.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba