Látogatás a Mecsek Egyesületnél

A nagy múltú Mecsek Egyesület, (mely 1891. április 30-án alakult, majd 1993. április 30-án újjáalakult) 2014. október 2-án egy különleges kiállítást nyitott meg Pécsett, a Király utcában.

Az országban egyedülálló a mecseki természetjárás történetének írott dokumentumait és tárgyi emlékeit bemutató gyűjtemény. Több mint 70 év relikviáiba nyerhettünk betekintést pár gondolattal fűszerezve az egyesület Tiszteletbeli Örökös Elnökének, aki egyben volt Ügyvezető Elnöke, Baronek Jenő szavai által. Élményei töredékével keltette életre a sok esetben ismeretlen, érdekes, a túrázás egyszerű, viszont fontos, sok esetben hasznos és időnként nélkülözhetetlen tárgyait.

Láttunk hosszú túrákat megélt kellékeket, és amik egy-egy komolyabb szakasz lezárásaként az emlékek, hála és a köszönet tárgyaként készültek. Jelvényeket, térképeket a tájékozódás segítésére és rengeteg ismeretanyagot tartalmazó újságot, évkönyvet, összegző beszámolót, tájékoztatót tartalmazó írásos anyagot, ami kedvet ébreszthet minden természetet szerető ember számára.

Csodásan összerakott tárolók őrzik a sok ezer km-t megtett kirándulás, erdei séta, hosszú teljesítménytúra emléktárgyait. Nem pusztán egyszerű jelvényeket, füzeteket tekinthettünk, hanem szívet-lelket melengető erdőn-mezőn, hegyeken és völgyeken átívelő, a természetben töltött társasági élet apróbb-nagyobb emlékei köszöntek felénk.

Meséltek volna sok-sok élményről még ezek a tárgyak, de mivel az idő szaladt egy következő este lett megcélozva a folytatásra.

Az idő múlása óvatosságra intett mindenkit, ezért Jenő, mint a Mecsek Egyesület örökös elnöke, felkérést kapott hogy a Pécsi Lions Esték keretében meghívott vendégeinknek is tartson egy beszélgetős, múltba visszatekintő előadást, amire Elnök Úr igent mondott.

Klubunk az előadás idejéről ezen a fórumon értesítést tesz közzé. Aki szeretne kicsit többet megtudni Baronek Jenőről, az alábbi linken utána olvashat, ajánljuk nagy szeretettel.

http://www.baronekjeno.hu/


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba