Ingyenes szemvizsgálat Himesházán

A Pécsi Első Lions Klub szervezésében először, ingyenes szemvizsgálaton vehettek részt a Baranya megyei Himesháza község lakói, 2019. november 23-án szombaton. A klub évek óta járja a megye kisebb falvait, az ott élő hátrányos helyzetben lévő emberek ingyenes szemészeti szűrővizsgálatával hozzájárulva a látás támogatásához, a vakság megelőzéséhez.

A november 9-i geresdlaki szemszűrés híre a szomszédos nagyközségbe is elért.

Himesháza község háziorvosa, Dr. Kováts György doktor úr megkereste klubunkat, hogy hallotta, hogy két héttel ezelőtt milyen sikeres szemszűrést végeztünk Geresdlakon. Meghívott minket, felkérve Dr. Szava Éva szemész szakorvos asszonyt, hogy a Főorvosnő szakmai vezetésével, a községben élő és szemszűrést igénybe vevő páciensek vizsgálatát lássuk el.

Előre regisztrált 20 fő hímesházi polgár közül mindenki eljött, és az ingyenes szemvizsgálatban részesült a falu háziorvosi rendelőjében.

Szava Éva Főorvosnő a felmerülő szemészeti gondok esetében a pácienseket beutalóval látta el, és tájékoztatja Őket a továbbiakról.

Megköszönve Doktor úr segítő együttműködését, klubunk elnöke Dr. Farkas Zoltán egy emléklapot adott át részére.

A jövőben tavasszal és ősszel szervezünk a községben ingyenes szemészeti szűrővizsgálatot.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba