Földrengés sújtotta barátainkért/társainkért

A média szörnyű hírét hallva egy emberként kapta fel a fejét a Pécsi Első Lions Club tagsága. Mit, hogyan tudunk segíteni? Mert, hogy segítsünk ez nem kérdés!

Elsőként 100 ezer forint gyorssegély összegyűjtésével, és annak a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének számlájára történő utalással, majd pedig 1000 USD dollár utalásával az LCIF alaphoz, megjelölve a Horvátországi Lions Szövetséget, akiken keresztül csatlakozunk mi is a gyorssegély alap töltéséhez, hogy az azonnal rendelkezésre tudjon állni ott ahol a legnagyobb a szükség és igy az mihamarabb célba tudjon érni.

Déli szomszédjainknál, 2020. december 29-án komoly földrengés volt a magyar határtól körülbelül 100 kilométerre fekvő Petrinjában. Sajnálatosan az emberéleteket követelő katasztrófában a tájékoztatások szerint a fél város házai összeomlottak. Komoly károk keletkeztek, akadozik az áramszolgáltatás, és több ezren fedél nélkül maradtak. A hírek beszámoltak arról, hogy a közeli Zágrábban szintén okozott károkat a földrengés. A bekövetkezett  földrengés súlyos kárainak enyhítéséhez, klubunk tagsága úgy gondolta a hazai horvát nemzetiséggel, a határ menti kulturális és nyelvi közösséggel, a sokféle lions hagyományon alapuló egyéni baráti kapcsolatok alapján is csatlakoznunk kell és segítséget kell adnunk a károkban érintetteknek.
A Pécsi Első Lions Club Vezetősége azonnal felajánlotta a Kormányzóság részére támogató együttműködését, hivatkozva, miszerint 2004. évben a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége együttműködési „jumelage” megállapodást kötött a horvát disctricttel, melyet 2010. május 15-én megerősítettek és újra aláírtak egy nyilatkozatot. Ez az együttműködés a hazai kormányzóság és a klubok egyéni kapcsolatrendszerén alapulóan a mai napig gyümölcsözőnek mondható.

A Pécsi Első LC az azonnali 100.000,-Ft támogatása mellett felajánlotta a horvát jumelage kapcsolatrendszerét, és a horvát districttel a helyi horvát klubokkal és szervekkel történő kommunikációhoz is a segítségét. Klubunk tagjai fontosnak érezték, hogy saját kereteikből pénzadománnyal is hozzájáruljanak a földrengés károsultjainak támogatására. A befizetésekből így összesen 380.000,-Ft-ot adtak össze.Ezt követően klubunk vezetőségének döntésének értelmében, a befizetett összegből a Lions Nemzetközi Szövetsége (Lions Clubs International LCI) által, 1968-ban létrehozott jótékonysági alapítvány, a Lions Clubs International Foundation-t (LCIF), katasztrófa alapjába célzottan 1000 $ befizetést teljesítettünk, melyben a Horvát Lions Szövetség került kedvezményezettként megjelölésre.Ennek egyik előnye, hogy ezen alapba a LCMSZ-nek is van befizetési kötelezettsége, feltöltési vállalással, és így ezzel a befizetéssel, nemcsak a klubunk számára értékes a támogatás, hanem a Szövetségünknek is. Másfelől a Horvátországi Lions Szövetség, ezen alapba történő, beérkezett „nevesített” támogatások után a "major" katasztrófa alapból jelentősen nagyobb támogatást tud lehívni, ellenőrizhető módon.
Egyeztetve Darko Angebrant-tal, aki a horvátországi Đakovo Lions Club elnöke, volt horvátországi kormányzó, hivatkozva baráti kapcsolatainkra, illetve, hogy Ők helyben jobban tudják, hogy a segítségre hol van nagyobb szükség, a befizetésből beérkezett és fennmaradó összeget kiegészítve 300€ támogatást küldtünk a Đakovo Lions Club-on keresztül a Horvát district részére.
Ezzel az összesen 480.000,-Ft-os támogatással járultunk hozzá a Horvátországi Lions-on keresztül, a földrengés súlytotta vidéken élők kárainak enyhítésére.

 We serve - Szolgálunk

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
501001121210406000000000

cím: 7623 Pécs,
Szabadság utca 40.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba