Pécsi Első LC - Évzáró klubülésünkön VÉGRE EGYÜTT!

Felszabadultan, csodás környezetben, alapító tagunk dr.Farkas Zoltán Csobolyó dűlői otthonában, városunk csodás kilátásával szinte teljes létszámmal tudtuk megtartani.

Klubunk 30. jubileumi éve  ünneplés nélkül és a pandémia megkötéseivel telt. Ebben az évben se tudtuk pótolni az akkor elmaradt találkozóinkat, csupán terv maradt a városházi 30 éves díszünnepség, a  már teljesen megszervezett koncert programunk, ahol a Vivat Bacchus énekegyüttes fellépésére készültünk, a tervezett kulturális műsoraink a beszélgetős esték, valamint az Eszéki Népkör Magyar Kultúregyesület Vegyes Karának fellépése, és még sok-sok baráti, adományozói találkozó.

Mindennek ellenére tagságunk aktivitása ebben az évben sem csökkent, inkább a gúzsba kötött helyzetnek megfelelően átalakult. Online taggyűlésen, de leginkább telefonon keresztüli személyes összeköttetéssel bíztattuk egymást, ötleteltünk és a lioni eszmét szem előtt tartva kerestük a kapcsolatot és a helyzet adta lehetőségeinket.

„Soha nem feladni” ez az egyik jelszavunk, ami most különösen aktuális lett.

Ennek megfelelően teljes védettségi előírások mellett tudtunk szűréseket tartani, és az összegyűjtött ruha és tárgyadományainkkal segítséget nyújtani több intézményben, és még a tagfejlesztésben is lépett klubunk egy hatalmasat. A vak- és gyengénlátó társaink szokásos adományozásáról se feledkeztünk el, és még a karácsonyi vásárra készített tárgyaink (amit vásár híján a tagság személyes közvetítésével oldottunk meg) ennek bevételét is jóval magasabbra tudtuk emelni mint az előző években. Az adventi 100 ezer forintos adománnyal most is segítettük egy szorgalmas, de nehéz helyzetben nevelkedő diák tanulási lehetőségeit. A horvátországi földrengés szörnyű híre pedig azonnal és egyemberként mozgósította tagjainkat. Aktív és nagyon összetartó évet zártunk.

Büszkék lehetünk tagságunk összefogó és egységes munkájára!
Díjazottjaink méltatása előtt került sor dr.Farkas Zoltán  alapító tagunk, volt országos kormányzó, négyszeres klubelnökünk eddigi hosszú munkája elismeréseként a tagság köszönetét és tiszteletteljes hálával teli elismerését kifejező Melvin Jones Fellowship plakett újbóli átadására, Ennek a díjnak kétszeres és hatalmas értékét fejezi ki, hogy a tagok felajánlásából összegyűjtött adományát az LCIF kasszájába történő befizetéssel a horvátországi földrengéskárosultak megsegítését is támogattuk 300 ezer forinttal. Igéretet kaptunk Tőle, hogy ennek a gyönyörű 30 éves időszaknak a beszámoló riportját is hamarosan olvashatjuk a honlapunkon.

Évzáró ünnepünk vendége dr.Lenkei Péterné Gizike klubunk olyan veterán tagja, aki hosszú időn keresztül volt aktív tag, sőt férjével együtt klubelnöki tisztséget is elláttak az 1994-95 és 1997-98-as években. Elismeréssel és meghatódottan hallgatta elnök asszony Hajdu Kata éves beszámolóját, amiből kiderült, milyen produktív és gazdag évet zártunk. Ennek jutalmait sorra gyűjtötték be tagjaink, kormányzói elismerések, klubelnöki oklevelek, az év lionja elismerések mellett előkerült a korábbi horvátországi vitorlás regatta versenyein kiérdemelt első ízben 4. a következő évben pedig a 3. helyezés trófeája is, amivel joggal büszkélkedett Baán Béla és Kolbert Imre.

Az egészségügyben, a frontvonalon helytálló tagtársaink beszámolójából az is kiderült, hogy milyen jó érzéssel fogadták a klub ajándékát, azt a kávéfőzőt, amit nap-mint nap pihenésük pár percében tudnak használni, hisz a régi már nem szolgálta tovább a kollégákat. Csokijaink, amit advent és húsvét idején adománydobozainkba helyeztek pártoló jószándékú emberek örömöt okozott mind a rászoruló gyermekek, a korházi betegek, szociális intézmény lakói, mentős kollégák, covid sürgősségi osztály ügyeletén szolgálatot teljesítő dolgozók körében.

86 éves vendégünk megható szavakkal biztatott a további hasonlóan lelkes és összetartó munkára minket. Beszélt a régmúlt időkről, és ennek az időszaknak egy csodás anno konvenciós ajándéknak készítettet és féltve őrzött utolsó darab kékfestő terítőjét kaptuk Tőle ajándékba emlékül, mondván méltó helyre kerül.

Tartalmas, egész késő estébe nyúló, élményeket felelevenítő, vidám beszélgetés zárta évzáró napunkat, ami mindenki számára örömmel és feltöltődéssel telt.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
501001121210406000000000

cím: 7623 Pécs,
Szabadság utca 40.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba