Érzékenyítés az óvodában

Érzékenyítés már az óvodában
 „A szíveddel láss, a füleddel halj, ne a szemeddel.”

A Fehér Bot Napjához kapcsolódva, reméljük hagyomány teremtően, a pécsi Radnóti Miklós utcai óvodában tartottunk érzékenyítő foglalkozást a 3-6 éves gyermekeknek.

Az óvónénik előkészítették a terepet, igy a kis gyermekek már izgatottan vártak minket. Kezdetben még kissé bizalmatlanul, de kíváncsisággal ösztönözve, figyelték az első feladatokat. Fegyelmezetten, csendben ültek, és ahogy egyik játék jött a másik után, „bemelegedtek” bátran próbálkoztak,  érdeklődéssel fordultak minden új feladat felé, mi pedig, hát jól elfáradtunk. :)

A gyerekek érdeklődéssel hallgatták, hogy a Lions a látássérültek megsegítését és a rászorulók támogatását tűzte ki célul az egész világon.

A játékos érzékenyítő foglalkozás alkalmával érezhető volt, hogy az óvoda pedagógusok is nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek ezen ismereteinek bővítésére is, hiszen ők a jövő nemzedéke, nagyon sok múlik rajtuk. Végül mi sem jöttünk el üres kézzel. ajándékuk örök emlék lesz számunkra amit saját kezüleg, szivvel-lélekkel készítettek.

Nagyon nagy boldogsággal a szívünkben jöttünk el, és éreztük, hogy a mai nap is sikeresen tettünk valami jót.
Hiszen jelszavunk a We serve – szolgálunk, és most valóban szolgáltunk.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
501001121210406000000000

cím: 7623 Pécs,
Szabadság utca 40.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba