Amikor egy lions is segítségre szorul

Minden háznál jól jön egy kis segítség, de akkor, amikor a mozgásában akadályozott, karanténban lévő társunkról van szó, nem kérdés az, hogy a hívó szó bármilyen halk is meghallgatásra találjon. Baluka Attila füle erre a sóhajra kihegyezve volt, és idejét, energiáját bevetve segítette lions társunkat az udvara rendbetételének nehéz munkájában.  Az előző tulajtól megmaradt lim-lom, ami helyét már a gaz is birtokba szerette volna venni, annak pakolása, elszállítása komoly fizikai erőt igénylő feladat. Attila pedig szívvel-lélekkel tette a dolgát. Hozta-vitte, cipelte, míg nem az udvar egész más, szebbik képét nem mutatta. A jól végzett munka örömét egy közös ebéd Hajdu Kata közbenjárásával koronázta meg, amit lions jókedvvel együtt fogyasztottak.

Horvát AnnaMária a PELC alapító tagja nem szokott ehhez.
Ő az, aki segítő kezet nyújt a macik „segítségével”. Évek óta vezeti a Brummogdát, ahol terápiás jelleggel a macivárosban, macit varr, varrnak vele a gyermekek, sok esetben felnőttek, akik vigasztalásra szorulnak. S közben észrevétlen folt kerül a hegekre, sebekre, a lélek fájdalmaira, simulnak, tisztulnak, elmúlnak miközben készülnek a bátorság-, okosság- és gyógyító macik, és igy lelnek új gazdára és kerülnek ki a Brummogda falai közül. Történt ez a karantén idején is, amikor a Brummogda kapui zárva voltak ugyan, de telefonon, online módon sem maradt el a jó szó, a lélekemelő beszélgetés.

Az a segítő, aki lelki támasza a mindennapi munkája során gyermeknek-felnőttnek fura mód most nem Ő adott tanácsot, lelki vigaszt, hanem az Ő keze ereje sokszorozódott meg egy délelőtt alatt és komoly fizikai támaszt talált hirtelenjében maga mellett.

We Serve! – Szolgálat!
Szolgálat egymásért, azért aki rászorul, és akinek szüksége van rá, még ha egy lions is, aki megszokta, hogy Ő a segítő.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
501001121210406000000000

cím: 7623 Pécs,
Szabadság utca 40.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba