Adventi támogatás

Advent idején a pécsi Nádor Szálloda hatalmas adventi naptárrá alakul át, ablakai egy-egy gyermek százezer Ft-os támogatását rejti. Klubunk több éve támogatja a Pécsi Rotary Club kiváló kezdeményezését, 2020-ban is a Pécsi Első Lions Klub a 23-as ablakot vásárolta meg bezárva ezzel az adventi ünnepsorozatot, amely már 10 éve színesíti ezt az időszakot. Sajnos a COVID járvány miatt a tavalyi Pécsi Rotary Adventet, most nem lehetett ezzel a forgatókönyvvel megrendezni.  A támogatás maradt, az ünneplés átalakult.

Ilyenkor nagy a Széchenyi téren a sürgés-forgás, az adventi vásár mellett, a Szentháromság szobor lábánál felállított színpadon, mely gyermek zsivajtól hangos, egy szép átadó ünnepség keretében köszöntik a jutalmazott kis társukat az iskola tanulói, a felajánlott összeget a Rotary Club egyik tagja és a felajánlást tevő megbízottja közösen adják át. 2020-ban az iskolák a kitüntetettjük köszöntésére rövid karácsonyi kisvideókat állítottak össze, melyek az átadás napján felkerülnek a Rotary Club Pécs YouTube csatornájára és Facebook oldalára. Itt szerepelnek a kitüntetett diákok, az osztálytársak és a nevelő tanárok is, akik igy köszöntik diákjukat. 

Szabó László Rotary District titkár felajánlotta a saját tanácstermét (LDSZ irodaház) az átadó ünnepségek lebonyolítására. Így az adományokat szűk családi körben az óvintézkedések betartásával mégis ünnepélyes körülmények között adták át a Rotary Club Pécs és a felajánlást tevők képviselői a diákoknak. 

2020-ban a Pécsi Első Lions Club támogatását Kassai Antónia 7. osztályos tanuló vehette át elnökasszonyunktól Hajdu Katától. A Mátyás Király Utcai Általános Iskola a következő linken megtekinthető műsorral vett részt az advent ünneplésében, szebbé téve ezáltal Antónia és családjának ünnepét.

Köszönet és hála
We – Serve!

 


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécsi Első Lions Club

Adószámunk:
19031192-1-02
Számlaszám:
501001121210406000000000

cím: 7623 Pécs,
Szabadság utca 40.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba