Megrendezték az I. Pécsi Lions Estet

A Pécsi Első Lions Club 2019 -2020. évben ünnepli megalakulásának 30 éves évfordulóját. Jubileumuk alkalmából több kulturális és jószolgálati rendezvényt szerveznek. E rendezvény sorozatból elsőként a Pécsi Lions Esték kerülnek megrendezésre, melynek első rendezvénye, 2019. október 31-én nagyon jó hangulatban került megrendezésre.

Az este vendégelőadója Dr. Czeglédi László úr, klubunk tiszteletbeli tagja, és a Magyarországi Lions Szövetségek alapító kormányzója volt, aki beszélt a kezdetekről, a Magyarországi Lions Szövetség, a budapesti majd a vidéki klubok megalakulásáról, a rendszerváltás idején megalakuló civil szervezet(ek) alakulásának nehézségeiről, szépségeiről, a kiskapuk megtalálásáról. Emlékezéseiben mesélt, komolyan, meghatóan, de sokszor az idő távlatából megszépült emlékekről nagy humorral. Gondolataiban megemlítette a nemzetközi kapcsolatokban rejlő lehetőségeket.

Zárásként a közös cél, a WE SERVE fogalmáról, létezéséről, biztatott és kért mindenkit, hogy azonosuljon ezen fogalmakkal. „Iktassuk ki az önös érdekeket, és a tiszta, becsületes, alázatos Lions célokat kövessük.” Említést tett, hogy jövő évben Szingapúrban lesz a nemzetközi Lions konvenció. Mesélt azokról a konvenciókról, melyen az elmúlt 30 évben részt vett, és biztatott mindenkit, hogy menjünk, érezzük meg a világ Lions családjával a Lionizmus érzését, az együtt ünneplés örömét. Ajándékként Czeglédi Úr odaadományozta a Klub részére a 2014-ben nagy megtiszteltetésként kapott 100 éves lions díját.

Dr. Farkas Zoltán a Pécsi Első Lions Club jelenlegi elnöke az est végén összefoglalásként az alábbiakat mondta:”Dr. Czeglédi László, volt kormányzó, az „Alapító Atya”, egy Lions emléktúrára vezetett minket, röpke egy – másfél órában, köszönjük a szép emlékeket.”.

Klubunk Elnöke egy emléklapot adott át Czeglédi Úr részére, melyet kérésére minden jelenlévő aláírásával ellátott, ezt egy kötetlen baráti közös vacsora követte.

Összességében egy nagyon jó hangulatban, fantasztikus estét töltöttünk együtt.

Soron következő Lions Esténk 2019. november 6-án szerdán 18:00 órai kezdettel kerül megtartásra.

A rendezvény meghívott előadója Dr. Kiss László professzor, volt alkotmány bíró lesz, aki a pécsi közönség számára nem ismeretlen, hiszen a Pécsi Tudományegyetem kiváló jogi professzora, az Egyetemi Város ikonikus személyisége.

Előadásának címe. A jog humor, humor a jogban. Az est meghívóját csatoljuk.


Képgaléria


Letölthető dokumentumok

pdf | II. Lions Est meghívója

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba