Látássérült tanulók támogatása

Ebben az évben is immáron sokadszorra tudta a Pécsi Első Lions Club támogatni a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületét, 100.000,-Ft-tal.

Az Egyesület évente többször kiírja a tanulmányi pályázatát, ahol fiatal, látássérült tanulókat támogatnak a klub jóvoltából.

A 2021/2022 őszi tanévben 7 tanuló jelentkezett a pályázatra. Őket az Egyesület vezetősége fejenkét 15.000,- Ft anyagi támogatásban részesítette.

A díjátadóra, illetve a támogatások átadására egy kisebb ünnepséget szerveztek, melyre Bögyös Zoltán elnök úr, idén is meghívta a klub vezetőségét.

Sajnos a pandémiás helyzet miatt, a 7 pályázó közül csak 1 fiatal tanuló tudta személyesen átvenni az ünnepségen a 15.000,-Ft-os támogatást. Köszönetét egy remek zongorajátékkal fejezte ki, Kopa Dorottya 13 éves tanuló, aki lelkes játékával elvarázsolta a résztvevőket.

Természetesen a többi pályázóhoz is eljutott a támogatás.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba